İş makinaları kart tamiri yapılırken kesinlikle garantili olarak yapılır. Garanti süresi duruma göre farklılık gösterse de genel olarak 6 aydır. Bu süre içinde aynı sorun tekrarlanırsa, arıza tamiri bu defa ücretsiz olarak gerçekleştirilir. Böylece müşterinin vermiş olduğu paranın boşa gitmesi gibi bir durum söz konusu olmaz.

İş Makinesi Beyni Tamiri

Şanzıman Beyni Tamiri

Klima Beyni Tamir

Gösterge Ekranı Tamiri

Tuş Paneli Tamiri

AC Kontrol Ünitesi Tamiri

Vites Kolu Tamiri

Monitör Tamiri

ECU Tamiri

Brick (elektronik)

Elektronikte brick, bir aygıtın yazılımsal ve/veya donanımsal olarak tuğladan farksız oluşudur. Brick hale gelen bir alet açılmaz ve işlevini yerine getirmez. Yazılımsal kaynaklı bazı durumlarda alet back-up ile eski haline getirilebilir.

Bir elektronik aleti brick yapmak kolayca gerçekleşmez. Aletin root(kök) dosyalarına erişip bunlar üzerinde değişiklik yapmak gerekir. Çoğu elektronik alette bu dosyalara ulaşmak çok zordur. Bu yüzden de rastgele brick yapılamaz.

Gerçekten brick hale gelmiş cihazlarda tamir çok zordur ya da imkansızdır. Bazı durumlarda cihazlar brick özellikleri gösterseler de half-brick (yarı-brick) durumunda olabilirler. Bu durumda, cihazlar tecrübeli ve teknik bilgiye sahip kişiler tarafından çalışır hale getirilebilir.

Yazılım

Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır.

Yazılım, elektronik aygıtların belirli bir işi yapmasını sağlayan programların tümüne verilen isimdir. Bir başka deyişle, var olan bir problemi çözmek amacıyla bilgisayar dili kullanılarak oluşturulmuş anlamlı anlatımlar bütünüdür. Yazılım için çeşitli diller mevcuttur. Bunlardan bazıları Pascal, C++ ve Java’dır. Bilgisayar yazılım türleri Bilgisayar yazılımları genel olarak 3 ana grupta incelenebilir. Bunlar:

1- Sistem Yazılımları (System Software): Bilgisayarın kendisinin işletilmesini sağlayan, işletim sistemi, derleyiciler (compilers) (Yazılım programında, yazılan programı makine diline çeviren program), çeşitli donatılar (facility) gibi yazılımlardır.

2- Uygulama Yazılımları (Application Software): Bu kullanıcıların işlerine çözüm sağlayan örneğin çek, senet, stok kontrol, bordro, kütüphane kayıtlarını tutan programlar, bankalardaki müşterilerin para hesaplarını tutan programlar vs. gibi yazılımlardır.

Bütün sistem programları içinde en temel yazılım işletim sistemidir ki, bilgisayarın bütün donanım ve yazılım kaynaklarını kontrol ettiği gibi, kullanıcılara ait uygulama yazılımlarının da çalıştırılmalarını ve denetlenmelerini sağlar.

3- Çevirici Yazılımlar: Herhangi bir dilde yazılan programı makine diline çeviren yazılımlardır.

Yazılım çeşitleri

Sistem yazılımları

Sistem yazılımları bilgisayar kullanımı için gerekli ana fonksiyonları sağlar ve Bilgisayar donanımına ve sistemin yürütülmesine yardımcı olur. Şu kombinasyonları içerir:

  • Aygıt sürücüleri
  • İşletim Sistemleri
  • Sunucular
  • Hizmet Programları
  • Pencere Sistemleri
  • Sistem yazılımı çeşitli bağımsız donanım bileşenlerinin uyum içinde çalışmalarından sorumludur.

Sistem yazılımı bilgisayar donanımının işletilmesi ve uygulama yazılımının çalıştırılması için bir platform sağlamak için tasarlanmış bir bilgisayar yazılımıdır.

En temel sistem yazılımı türleri şunlardır:

Bilgisayar BIOS’u ve aygıt yazılımı: Bilgisayara bağlı veya bilgisayar içindeki donanımı çalıştırmak ve kontrol etmek için gereken temel işlevselliği sağlar.
İşletim sistemi ( önde gelen örnekler; Microsoft Windows, Mac OS X ve Linux olmak üzere): Bilgisayar parçalarının; hafıza ile diskler arasında veri alışverişi veya monitöre görüntü sağlamak gibi görevleri uygulayarak birlikte çalışmasına olanak sağlar. Ayrıca üst düzey sistem yazılımı ve uygulama yazılımlarının çalıştırılması için bir platform oluşturur.
Yardımcı yazılım: Bilgisayarın analiz edilmesine, yapılandırılmasına, yönetilmesine ve optimize edilmesine yardımcı olur.
Ayrıca sistem yazılımı terimi, bazı yayınlarda yazılım geliştirme araçlarını tanımlamak için de kullanılır. Bilgisayar alıcıları nadiren sahip olduğu işletim sistemini öncelikli olarak dikkate alarak bir bilgisayar alırlar. Fakat cep telefonu gibi aygıtları satın alan kişiler için bu durumun tersi geçerli olabilir. Çünkü iPhone örneğinde olduğu gibi bu tür aygıtların sistem yazılımlarının, son kullanıcı tarafından değiştirilmesi oldukça zordur. Ayrıca sistem yazılımı genellikle dahili ya da önceden yüklenmiş şekilde, yararlı ve hatta gerekli bir alt yapı kodu olarak görev yapar. Sistem yazılımının dışında, kullanıcıların dokümanlar oluşturmasına, oyun oynamasına, müzik dinlemesine ya da İnternet’te gezinmesine olanak sağlayan yazılımlara uygulama yazılımı denir.

Analog elektronik

Analog elektronik sistem, sayısalın aksine sürekli sinyal kullanan elektronik sistemdir.

Genel olarak analog aygıtlar birkaç tip temel devrenin kombinasyonundan imal edilir. Şimdiye kadar tasarlanan devrelerin sayısı çok fazladır. Sistemleri çok sayıda bileşenden oluşur. Analog devreler kimi zaman doğrusal devreler olarak anılsa da, doğrusal olmayan bileşenler de bulundururlar. Karıştırıcılar bu duruma örnek gösterilebilir.

Modern devreler nadiren tamamen analog olurlar. Performanslarını artırmak için dijital tekniklerden veya mikro işlemci tekniklerinden yararlanılabilir.

Alan etkili transistör

Alan Etkili Transistörlerin (AET) tarihi 1920’lere kadar uzanır. Fakat, üretilmesindeki zorluklar nedeniyle ancak 1960’larda ilk alan etkili transistörler gerçekleştirilebilmiştir. AET yapısı, silikon krisatl ile silikon-dioksid arasında çok temiz bir arayüz olmasında dayandığı için yarı iletken teknolojisi yeteri gelişmeden güvenilir bir yapıda üretilememiştir.

Temelde, alan etkili transistörler iletken , yalıtkan ve yarı iletken oluşan bir sığa yapısına sahiptirler. İletken ile yarı iletken arasındaki gerilim değiştirilerek, yalıtkanın hemen altındaki yarı iletken bölgesindeki yük taşıyıcılarının işareti ve yoğunluğu değiştirilebilir. Yarı iletken malzemedeki yük taşıyıcıların yoğunluğunun değişmesiyle, iletkenliği de değişir. İki terminal (kaynak ve savak) eklenerek, iletkenlikteki bu modulasyon kullanılarak bu terminaller arasındaki akım, üçünçü bir terminalle (kapı) kontrol edilebilir. Kapı terminali iletkene bağlıyken, kaynak ve savak terminalleri birer jonksiyonla gerçekleştirilirler.

Alan Etkili Transistörler özellikle sayısal tümleşik devrelerin tasarımında tercih edilmektedir. Bunun birkaç nedeni vardır:

Kapı terminaliyle transistörün geri kalanı arasında yalıtkan bir malzeme olduğu için, transistörün düşük frekanslardaki giriş direnci sonsuzdur.
Kapı terminaliyle kaynak terminali arasındaki gerilim eşik geriliminin altına indirilerek, kaynak ve savak arasındaki akım tamamen kesilebilir. Böylece ideal bir anahtarı, bir alan etkili transistörle gerçekleştirmek olanaklıdır.
Alan etkili transistörleri, bir silikon malzeme üstünde çok yoğun olarak fotolithografik yöntemleri kullanarak üretmek mümkündür. Böylece her bir transistör başına düşen üretim maliyeti çok düşürülebilir.

Ayarlanabilir kondansatör

Kapasiteleri çeşitli yöntemlerle değiştirilebilen kondansatörlere ayarlanabilir kondansatör adı verilir. Bu halleriyle ince ayar yapmaya imkân tanırlar. Yandaki resim, devre üzerinde ayarlanabilir kondansatörlerin alabileceği simgelerdir. Üç çeşit ayarlanabilir kondansatörden bahsedilebilir.

  • Varyabl Kondasatör
  • Trimer Kondansatör
  • Varaktör
  • Elektronik mühendisliği

Elektronik mühendisliği, zayıf elektrik  akımlarının karakteristikleri, haberleşme teknolojileri, elektromanyetik, ve sinyal işleme teknolojilerini inceleyen mühendislik dalıdır.

Türkiye’de elektronik mühendisliğinin geçmişi

Türkiye’de elektronik mühendisliği eğitimi İTÜ ELEKTRİK FAKÜLTESİ bünyesinde başlamıştır. Önceleri zayıf akım kolu adı verilen bu dal daha sonra elektronik ve haberleşme mühendisliği  olarak adlandırılmıştır.

Alanlar

Elektronik mühendisliğinin uygulama alanları oldukça geniş kapsamlı olup bilgisayarlardan haberleşme sistemlerine, elektronikten optik sistemlere, uzman sistemlerden optimizasyon yöntemlerine, radardan uydu haberleşmesine, kontrol sistemlerinden tıp elektroniğine ve mikrodalga sistemlerinden mobil haberleşme sistemlerine kadar endüstrinin ve temel bilimlerin çeşitli uygulama ve araştırma konularını içermektedir.

Kart Tamiri

Tekstil Makinaları Elektronik Kart Tamiri

Tekstil Sektöründe ve Tekstil imalatında kullanılan tüm makinaların Tüm Elektronik Kart Tamirini ve Sürücü Tamirini  Garantili olarak yapmaktayız.Bonas,Dornier,Vamatex,Saurer,Picanol,Muhrip,Muset,Somet,Müller,Orvac,Kuris.

Asansör Elektronik Kart Tamiri

Asansör İnterface ve Sürücü Tamiri.Kone,Shindler,Thyssenkrup,Kleeman,Hyundai tüm marka ve model Asansörlerin Elektronik Kart Tamiri.

Tıbbi Medikal Cihazları Tamiri

Hastanelerde Bulunan Cihazların Elektronik Kart Tamiri-Röntgen Cihazı,Hastabaşı Monitörü Tamri,EKG Cihazı Elektronik Kart Tamiri,Bilgisayarlı Tomografi Elektronik Kart Tamiri,Endoskobi Cihazı Elektronik Kart Tamiri,Kan Analaiz Cihazı Tamiri,Bipap Cihazı TamiriDiyaliz Makinaların Elektronik Kart Tamiri.

Hız İnvertörleri Tamiri AC/DC

Mitsubishi Sürücü Tamiri,ControlTeschiques,Allen-Bradley,Fuji,Siemens,İnvt,Omron,Yasakawa,Lenze.Tüm Marka ve model Sürücü Tamiri.

Spesifik Elektronik Kart Tamiri

Spesifik ve degişik  Elektronik Kart Tamirleri Hakkında bizimle irtibata geçip bilgi alabilirsiniz.

Arden: Parlayan, ışıl ışıl olan anlamına gelir. Sektörün eksikliklerini giderir ve ihtiyaca yönelik doğrudan çözüm üretir.

Son Yazılar

Bize Ulaşın

Adres

Ostim OSB Mah. 100. Yıl Bulvarı. No : 55 Ostim Prestij B/13 Yenimahalle/Ankara

İletişim

0534 840 94 55
0551 239 58 58
0312 385 76 56